2 ½ kg skært vildsvinekød uden ben fx. bov
1 l kalvefond eller oksebouillon
3 store porrer, kun det hvide og lysegrønne af porrerne bruges
500-750 g hvedemel
½ dl olivenolie
4 dl finthakkede løg
2 fl. belgisk eller tysk øl
salt, peber
Bring fond/bouillon i kog i en lille gryde.
Lad det koge ind, til der kun er 1 dl tilbage.
Stil til side.
Tør porrerne grundigt med køkkenrulle, skær dem i mindre stykker og læg dem til side.
Ovnen varmes op til 200°C.
Vildsvinekødet skæres i 5x5 cm stykker og drysses med salt og peber.
Hæld melet i en kraftig plastikpose sammen med kødstykkerne og ryst
posen grundigt, så alle kødstykkerne bliver dækket af hvedemel.
Tag kødet ud af posen og ryst overskydende hvedemel af.
Opvarm olien i en lille gryde og sautér kødet i flere portioner - til det
bliver brunt.
Kødet stilles til side.
Evt. fedt fjernes fra olien og porrer samt løg lægges i gryden.
Sautér ved svag til jævn varme indtil grønsagerne er møre (de må ikke blive brune).
Hæld halvdelen af porre/løg-blandingen (lad dem dryppe af i gryden) over i en større stegegryde.
Tilføj halvdelen af vildsvineterningerne, dernæst endnu et lag porrer/løg og til sidst resten af kødet.
Hæld 1 fl. øl i porre/løg-gryden fra før og bring i kog.
Fjern evt. urenheder og hæld indholdet op i stegegryden.
Den anden øl og den indkogte fond/bouillon hældes også i.
Læg låg på stegegryden og sæt den i ovnen i 2 timer eller til kødet er
meget mørt og saucen blevet tyk.
Smag til med salt og peber.
Serveres med kartoffelmos eller æggenudler.