1-2 kg svinekam
8-10 lauerbærblade
hele nelliker
groft salt
Sværen efterridses evt. hvis der ikke er skåret helt igennem fedtlaget.
Ridserne må dog ikke nå ned i kødet, da kødsaften så løber ud af stegen.
Stegen lægges i en bradepande med sværen nedad.
Kogende vand hældes ved indtil sværen er dækket med vand.
Stegen sættes i en 250ºC varm ovn i 20 min.
Stegen skal gennem hele forløbet stå midt i ovnen.
Tag stegen ud af ovnen og hæld vandet/skyen fra - gem denne til
saucen. Gnid godt med groft salt ned i alle ridser.
Læg nogle nelliker og lauerbærblade ned mellem nogle af ridserne. Sæt stegen i ovnen igen ved samme temperatur i 20 min.
Skru varmen ned til 160ºC og steg færdig i ca. 45 min.
Tips: Stegen kan evt. få nogle få minutter under grill til sidst hvis
sværen ikke er blevet helt sprød. Hold dog godt øje med stegen hele
tiden, da det går stærkt!