Logo

Flæskesteg

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1 kg svinekam med svær
vand
salt, peber
2-3 laurbærblade
5-6 dl bouillon
3 skalotteløg
Sauce:
4 dl sky
1-1 ½ spsk hvedemel
evt. 1 dråbe kulør.

Tilbehør: Hvide og/el. små hele ristede kartofler, sauce, salat.

Få slagteren til at ridse sværen.
Tænd ovnen og indsti! den på 160°. Læg stegen med sværen nedad i en bradepande med vand (ca. 2 cm) og kog sværen 15 min.
Tag kødet op og aftør det godt med køkkenrullen. Gnid kød og svær med salt og peber. : Stik laurbærblade ned l Sværen. Læg stegen på ovnristen over bradepanden. Sæt stegen på nederste ribbe i ovnen ved 160°.
Hæld bouillon ved stegen efter ½ times stegning. Læg ituskårne skalotteløg ned i skyen.
Videresteg ca. 1 time. Hæld skyen fra og indstil ovnen på 250°. Sæt stegen i ovnen med ovndøren på klem el. ventil åben.
Efterbrun stegen fra 5-15 min., til sværen er sprød og boblende. Kan også efterbrunes under grillen. Lad stegen hvile 10 min. med åben ovndør.

Sauce: Si skyen og skum overflødigt fedt af. Ryst hvedemel med lidt vand til en jævning. Hæld den i den kogende sky under konstant piskning. Småkog saucen ca. 5 min.

Forskæring: Skær sværen af og del den ud enkeltvis. Skær kødet i ½ cm tykke skiver.

Variation I:
Andre kødstykker til flæskesteg: skinke, bov el. mørbradstykket. Stegning ca. 1 time pr. kg plus bruning
Halskam, nakkekam, brystflæsk, 45-50 min. pr. kg plus bruning.
Flæskesteg uden svær kan grydesteges. Stegetiden er ca. 1 time pr. kg

Variation II:
Flæskesteg med andre krydderier:
1. skalotteløg, estragon.
2: hele nelliker, timian.
3: ingefær, basilikum.
4: løvstikke, hvidIøg.

Variation III:
Andre stegemetoder: Flæskesteg kan steges uden tilsætning af væske. Serveres da med kartoffelsalat el. anden salat. Kan også steges i stegepose.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,7 (6 stemmer)
Siden er blevet set 3.904 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her