4 Personer
Fjordørred:
500 g saltvands ørredfilet
1 dl kinesisk soya
1 spsk honning
1 spsk hakket frisk basilikum
1 tsk knust sort peber fra kværn
Tomatkompot:
4 tomater
1 rød peberfrugt
1 skalotteløg
½ dl olivenolie
1 spsk limesaft
1 spsk sukker
salt/peber
Polenta:
50 g polenta (grov majsmel)
2 ½ dl hønsebouillon (terning + vand)
salt/peber
1 ½ dl olivenolie
Fjordørred:
Soya og honning koges ind til det halve, afkøles.
Ørredfileten smøres ind i siruppen, drysses med den hakkede basilikum samt peber.
Ørredfileten marineres 24-36 timer.
Kompot:
Tomaterne dyppes i kogende vand og afkøles i isvand. Skindet pilles af, tomaterne skæres groft. Peberfrugten skæres i fine tern. Løget pilles og hakkes fint. Alt blandes med olie, limesaft og sukker, koges langsomt under låg til en jævn masse, ( hvis den skiller tilsættes lidt væske og den vil samle sig igen) smages til og afkøles.
Polenta:
Hønsebouillon koges op og Polentaen drysses i under omrøring.
Koges til en jævn grød, smages til og hældes ud på et stykke smurt bagepapir i et 1-2 cm tykt lag, afkøles.
Den kolde Polenta skæres eller stikkes ud i fire stykker, som steges gyldne i olivenolie.
Anretning:
Ørred i tynde skiver, anrettes med tomatkompot og ristet Polenta omkring.