Hakket fiskekød kan bruges til andet end fiskefrikadeller - fx disse tournedos'er, som serveres med noget af årstidens gode kål og æbler.
600 g skindfri filet af fast hvid fisk fx havkat, brosme eller kulmule
Salt og peber
8 skiver bacon
Olie til stegning
Dildpesto:
1 stort bundt dild
50 g smuttede mandler
50 g revet emmentaler
1 fed hvidløg
1 dl olivenolie
salt og peber
Kommenkål:
600 g savoykål i strimler
1-2 æbler i tern
1-2 løg i tern
1 tsk smør
½ tsk kommen
Sukker, salt og peber
Hak fiskekødet på et bræt med en skarp kniv og bland det med salt og peber.
Form kødet til 8 høje bøffer.
Læg bacon omkring og hold den fast med kødsnor.
Varm en pande op.
Rul tournedoserne på panden på baconsiderne og stil dem op.
Kom alufolie om pandens håndtag og sæt den i ovnen i ca. 15 min. ved 175°C, til fiskekødet føles fast.
Blend dild, mandler, emmentaler, hvidløg og olie sammen med en stavblender eller i en blender og smag til med salt og peber.
Svits kål, æble og løg i smør.
Tilsæt lidt kommen, et nip sukker, salt og friskkværnet peber.
Lad kålen mørne under låg ved jævn varme på 5-6 min.
Smag til med salt, peber og kommen.
Kom 1 teskefuld dildpesto på hver fisk og server med kommenkålen.
Tips: Dildpestoen kan holde sig i 4-5 dage i køleskabet.
Grønsager pr. person: ca. 225 g