Logo

Fiskegryde med timiansauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

700 g fiskefileter (fx torsk eller rødfisk)
250 g nye gulerødder
1-2 majroer eller glaskål (ca 250 g)
200 g grønne bønner
50 g smør
2 spsk citronsaft
 
Sauce:
2 dl fiskefond
2-3 forårsløg
ny løgtop eller 1 lille porre
3-4 stilke timian (gerne delvis citrontimian)
1 stængel blegselleri
2 dl piskefløde
1-2 tsk Maizenamel
       
Skær fiskefileterne i 4-5 cm brede stykker.
Drys dem med salt.
Kog et par dl letsaltet vand op i en gryde.
Skræl gulerødder og majroer og skær dem i smalle bjælker.
Skyl og nip bønnerne og skær dem i 2-3 cm lange stykker.
Læg gulerødder og majroer i gryden med saltvand og kog dem 4 min, før bønnerne lægges i og grønsagerne koges yderligere 4-5 min.
Hæld kogevandet fra.
Smelt halvdelen af smørret i en gryde, der kan rumme fisken, læg den i gryden og dryp med citronsaft.
Damp fisken under låg, til den har skiftet farve og er blevet mælkehvid. Det varer 5-8 min.
Tag den op og hold den varm, tildækket på et varmt fad.
Snit forårsløg (løgtop eller porre) fint og svits det kort i resten af smørret i en gryde, uden at det tager farve. Så frigøres smagen bedst.
Kom fiskefonden i og læg så timian og den delte blegselleri i.
Kog dette i 5-8 min. Tag timian og blegselleri op.
Pisk fløde og Maizenamel sammen og pisk det i fiskefonden.
Kog saucen op.
Smag til med salt og peber og lad den koge yderligere nogle min.
Læg grønsagerne i saucen i gryden og læg fisken forsigtigt ovenpå.
Varm det hele igennem under låg, det varer ikke mange min, og servér straks.
 
Tips: Både kartofler og løse ris klæ'r. Og tomatsalat med friskhakket
basilikum eller dild. Næsten alle grønsager kan bruges i retten. Retten
kan også laves i et ovnfast fad. Læg fiskestykkerne i et smørsmurt fad på
et leje af fintsnittede, svitsede forårsløg og de letkogte grønsager. Dæk
med timiansaucen, læg alu-folie løst over fadet og sæt det i ovnen en halv
time ved 175°C.  

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 3.312 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her