750 g fiskefars
1 lille løg
1 lille selleri
3 porrer
3 gulerødder
50 g smør
Gratinsauce:
50 g smør
3 spsk hvedemel
3 dl mælk
3 æg
persille
rasp
smørklatter
Bland fiskefarsen med revet løg, salt og peber.
Skræl selleri, del den i terninger og kog dem knap møre i letsaltet vand.
Skræl gulerødder og skær dem i skiver.
Skyl porrerne og skær dem i ringe.
Smelt fedtstoffet og lad gulerødder og porrer snurre heri.
Læg selleri i bunden af et smurt, ovnfast fad.
Læg halvdelen af fiskefarsen ovenpå og herover gulerødder og porrer. Dæk med resten af fiskefarsen.
Smelt fedtstofffet til gratinsaucen, rør melet i og spæd med mælken. Lad saucen koge igennem og smag til med salt og peber.
Legér saucen med æggeblommer.
Pisk hviderne meget stive og fold dem i saucen med let hånd.
Bland hakket persille i gratinsaucen og hæld den over fiskefarsen og grønsager.
Sigt et tyndt lag rasp over og kom smørklatter øverst.
Stil fadet i ovnen ved 200°C i ca. 40 minutter.