Fiskefrikadeller:
400 g fiskefars af torsk og laks
1 finthakket løg (ca. 50 g)
1 dl finthakket frisk persille
½ tsk groft salt
friskkværnet peber
1 spsk smør og olie
Svitsede grønsager:
1 spsk smør og olie
400 g gulerødder i tynde stave
4 rødløg i både (ca. 200 g)
1 tsk groft salt
friskkværnet peber
Persillesauce:
½ liter Karolines Køkken hvid mælkesauce
2 dl finthakket frisk persille
½ tsk groft salt
friskkværnet peber
Fiskefrikadeller: Kom fiskefarsen i en skål og rør den sammen med løg, persille, salt og peber.
Lad smør- og rapsolien blive gylden i en pande.
Steg 12 fiskefrikadeller ved jævn varme i ca. 10 min. - vend dem af og til.
Pynt: friske persillekviste
Tilbehør: 1 kg kartofler
Svitsede grønsager: Varm smør- og rapsolien i en sauterpande ved kraftig varme, men uden at brune.
Svits gulerødder og løg i ca. 3 min. Drys med salt og peber og smag til.
Persillesauce: Kom Hvid MælkeSauce i en tykbundet gryde.
Bring saucen i kog under omrøring og tilsæt persille, salt og peber. Smag til.
Tips: Man kan også bruge en fiskefars som udelukkende består af torsk, eller anden hvid fisk. - Ikke fryseegnet