Så hurtigt kan man faktisk tilberede en god fiskeret.
Overrask dine venner med denne lækre ret, der serveres direkte fra gryden.
• Dild indeholder meget C-vitamin og den siges at have en
beroligende virkning.
Forberedelse 20 min. Tilberedning 20 min. 4 Portioner
# Råvarer til Stegt fisk i sennepssauce:
500 g filet af torsk eller sej
2 spsk friskpresset citronsaft
salt og peber
4 spsk hvedemel
500 g kartofler
3 spsk smør eller margarine
3 spsk olie
2½ dl fløde 13%
2 spsk sennep, ikke for stærk
150 g ærter
½ bundt dild
* Fremgangsmåde:
1 Skyl fiskefileterne og skær dem i 2 cm store tern.
Bland stykkerne med citronsaft, salt og peber.
Læg melet i en dyb tallerken og vend fisken i melet.
2 Skræl kartoflerne og skær dem i skiver.
Smelt fedtstoffet på en teflonpande og steg kartoflerne ved
jævn varme til de er sprøde, ca. 10 min.
Tag dem op og stil dem til side.
3 Opvarm olien på panden og steg fiskestykkerne forsigtigt,
til de er gyldne.
4 Imens koges fløde, sennep og ærter sammen i en gryde.
Skyl og hak dilden (uden stilke).
5 Hæld sennepssaucen over fisken og bland.
Vend forsigtigt kartofler og dild i.
Kog til kartoflerne er varme og møre og server direkte fra
gryden.
Tips & råd
Dild kan opbevares i køleskabet, hvis man først skyller og
derefter tørrer den godt.
Den må ikke være fugtig. Læg dilden i en frysepose.
Blæs derefter luft ind i posen og luk den godt til.
Opbevaret sådan holder dilden sig ca. en uge på køl.
VARIATION: Retten smager også dejligt med frisk karse eller
andre friske krydderurter til.
PR. PORTION: Energi: Kcal 504 = kJ 2115
Kulhydrat 35 g Protein 28 g Fedt 28 g (50%) Fibre 4 g