Pangasius er en dejlig fast fisk, som er nem at stege hel. Hvis du bedre kan lide fisk i mindre stykker, egner den sig dog også fint til det.
4 pangasius fileter, optøede
salt og peber
2 dl hvedemel
olie (til stegning)
250 g nudler
1 hovedsalat
2-3 forårsløg
1-2 lime i både.
Sauce:
4 spsk jordnøddesmør
4 spsk sojasauce
3 spsk risvineddike
4 spsk olie, ikke olivenolie
2 spsk ingefær, friskrevet
2 tsk sukker
*
Krydr fisken med salt og peber.
Vend den i hvedemel og steg sprød og gylden i rigeligt med varm olie.
Fileterne er så store, at du må stege to ad gangen eller bruge to pander.
Tilbered nudlerne efter anvisning på pakken.
Kom alle ingredienser til saucen i en skål, en efter en og rør godt rundt. Smag til.
Del salaten i blade og snit løgene fint.
Afdryp nudlerne og skyl dem hurtig i kold vand.
Kom små portioner nudler i "salat skålene" og pynt med sauce og forårsløg.
Server fisken med limebåde.