Fin fisk med mild agurk og cremet sauce. En fantastisk
middag som man gerne forkæler sine gæster med. Lækker
• Fisk forsyner os med jod som er vigtigt for skjoldbruskkirtlen.
• Agurk og fisk er kaloriefattig mad.
Forberedelse 20 min. Tilberedning 15 min. 4 Portioner
# Råvarer til Fiske- og agurkemix:
600 g torskefilet
2 spsk friskpresset citronsalt
2 agurker
2 løg
2 spsk smør eller margarine
½ spsk hvedemel
2 dl fiskefond
1 spsk sennep
salt og hvid peber
1 dl cremefraiche
1 bundt dild
* Fremgangsmåde:
1 Skyl og afpuds fiskefileterne.
Skær fisken i 3 cm store tern.
Bland fiskestykkerne med citronsaften og lad dem ligge og
trække.
2 Skræl agurkerne og del dem på langs.
Fjern kernerne ved hjælp af en ske og skær derefter
agurkerne i skiver.
Pil løgene og hak dem fint.
3 Smelt fedtstoffet i en stor gryde.
Læg løgene i og steg dem til de er møre.
Læg agurkerne i og rør rundt.
Drys melet over og brun i 2-3 min.
Spæd med fiskefonden.
Krydr med sennep, salt og peber og læg låg på.
Lad simre ved jævn varme i 8 min.
4 Rør fisk og cremefraiche i.
Læg låg på og lad det simre yderligere 8 min.
Skyl dilden og hak den groft (kun bladene).
Bland dilden i gryden.
Smag til med salt og peber.
Anret fisken på varme tallerkener og server med kartofler.
Tips & råd
Udkern agurken ved hjælp af et specielt kuglejern, eller
anvend en almindelig teske med skarpe kanter. Træk forsigtigt kernerne bort med
værktøjet.
Variation: Skold, flå og hak to tomater. Bland tomaterne i
gryden sammen med løg og agurk.
PR. PORTION: Energi: Kcal 284 = kJ 1192
Kulhydrat 7 g Protein 28 g Fedt 16 g (50%) Fibre 1 g