Logo

Fisk pocheret og med karry

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Fisk pocheret og med karry

 

Fisken simrer her sammen med grønsagerne, enkelt og praktisk. Anvend en sauterpande og retten er straks færdig. Kaloriefattigt.

• En let hovedret, som også er fin at servere sent på aftenen.

Forberedelse 10 min. Tilberedning 15 min. 4 Portioner

 

# Råvarer til Pocheret fisk med karry

4 fileter af aborre eller rødfisk

1 citron saft af

1 rød peberfrugt

1 grøn peberfrugt

1 stilk blegselleri

1 porre

200 g champignon

2 cm frisk ingefær

2 spsk olie

1-2 spsk karry

½ tsk spids kommen

½ tsk koriander

chilipeber

1-2 spsk hvedemel

2½ dl grønsagsbouillon

salt og peber

1½ dl afdryppet yoghurt

1 tsk honning

 

* Fremgangsmåde:

1 Skyl fiskefileterne, læg på et fad og dryp med citronsaft.

Rens peberfrugterne og skær dem i tern.

Gør selleri og porre i stand og hak fint.

Rens svampene og skiv tyndt.

Skræl ingefæren og hak den fint.

 

2 Varm olien i en stor gryde.

Tilsæt karry, spidskommen, koriander, en knivspids chilipeber og ingefær og brun kort.

Tilsæt grønsagerne og steg et minuts tid.

Drys melet over, rør rundt og spæd med bouillonen.

Bring det i kog, læg låg på og lad det simre 8 min. Rør rundt nu og da.

 

3 Drys fisken med salt og peber og læg den i gryden.

Læg låg på og lad fisken simre 5-7 min.

Tag fisken op af gryden og hold den varm i ovnen.

Bland yoghurten i grønsagerne og varm igennem.

Smag til med salt, peber og honning.

Server med ris til.

 

Tips & råd

 

Fisk pocheret og med karry

Karrygrønsager er en fin basis for mange retter. I stedet for fisk, kan du anvende kyllingebryst. Det er også godt, hvis man skærer fisk eller kylling i tern, bruner dem og blander dem med grønsagerne, lige så lækker bliver en vegetarisk variant; brun kartoffeltern sammen med grønsagerne. Udelad da melet, og lad gryden koge, til kartoflerne er møre.

 

PR. PORTION: Energi: Kcal 258 = kJ 1083

Kulhydrat 11 g Protein 31 g Fedt 10 g (35%) Fibre 3 g

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 1.900 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her