Fisken simrer her sammen med grønsagerne, enkelt og
praktisk. Anvend en sauterpande og retten er straks færdig. Kaloriefattigt.
• En let hovedret, som også er fin at servere sent på
aftenen.
Forberedelse 10 min. Tilberedning 15 min. 4 Portioner
# Råvarer til Pocheret fisk med karry
4 fileter af aborre eller rødfisk
1 citron saft af
1 rød peberfrugt
1 grøn peberfrugt
1 stilk blegselleri
1 porre
200 g champignon
2 cm frisk ingefær
2 spsk olie
1-2 spsk karry
½ tsk spids kommen
½ tsk koriander
chilipeber
1-2 spsk hvedemel
2½ dl grønsagsbouillon
salt og peber
1½ dl afdryppet yoghurt
1 tsk honning
* Fremgangsmåde:
1 Skyl fiskefileterne, læg på et fad og dryp med citronsaft.
Rens peberfrugterne og skær dem i tern.
Gør selleri og porre i stand og hak fint.
Rens svampene og skiv tyndt.
Skræl ingefæren og hak den fint.
2 Varm olien i en stor gryde.
Tilsæt karry, spidskommen, koriander, en knivspids
chilipeber og ingefær og brun kort.
Tilsæt grønsagerne og steg et minuts tid.
Drys melet over, rør rundt og spæd med bouillonen.
Bring det i kog, læg låg på og lad det simre 8 min. Rør
rundt nu og da.
3 Drys fisken med salt og peber og læg den i gryden.
Læg låg på og lad fisken simre 5-7 min.
Tag fisken op af gryden og hold den varm i ovnen.
Bland yoghurten i grønsagerne og varm igennem.
Smag til med salt, peber og honning.
Server med ris til.
Tips & råd
Karrygrønsager er en fin basis for mange retter. I stedet
for fisk, kan du anvende kyllingebryst. Det er også godt, hvis man skærer fisk
eller kylling i tern, bruner dem og blander dem med grønsagerne, lige så lækker
bliver en vegetarisk variant; brun kartoffeltern sammen med grønsagerne. Udelad
da melet, og lad gryden koge, til kartoflerne er møre.
PR. PORTION: Energi: Kcal 258 = kJ 1083
Kulhydrat 11 g Protein 31 g Fedt 10 g (35%) Fibre 3 g