De nye gulerødder er fine og sprøde. Brug dem i denne dejlige fiskeret.
2 tsk korianderfrø
½ kg nye gulerødder i skiver
2 løg i små tern
4 dl hvidvin
Saft af ½ citron
4 store rødspættefileter
150 g laksefilet
25 g smør
2 tsk majsstivelse
2 kviste ”nippet” dild
Tilbehør: Kogte kartofler
Knus korianderfrøene let, evt. blot med bladet af en bred kniv.
Bland dem med gulerødder, løg, vin og citronsaft og lad dem gerne trække et par timer. Hæld grønsagerne i en sigte og lad dem dryppe godt af, gem lagen.
Del rødspættefileterne igennem på langs og del laksefileten i 8 stykker.
Krydr fiskestykkerne med salt og peber og rul rødspættefileterne om hver et stykke laks.
Sauter grønsagerne i halvdelen af smørret til løgene er klare, hæld lagen ved og bring det i kog.
Læg fiskerullerne ovenpå grønsagerne og damp dem møre under låg 6-8 min.
Tag fiskestykkerne op og jævn saucen med majsstivelse udrørt i lidt koldt vand.
Smag til med salt og peber.
Tag saucen fra varmen og rør resten af smørret og dilden i.
Server saucen med fiskerullerne og nye kogte kartofler.
Grønsager pr. person: Ca. 175 g