Logo

Fisk med frugtsalsa

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Fisk med frugtsalsa

 

Anvend helst frisk frugt for at få salsaens friske smag frem. Men, hvis du ikke kan skaffe frisk frugt, kan frugt fra dåse gå an. • Retten er ikke tilsat fedt • Fisk indeholder ikke kolesterol.

Forberedelse 20 min. Tilberedning 10 min. 6 Portioner

 

# Råvarer til Fisk med frugtsalsa

6 torske- eller sejfileter a 150 g

6 nektariner

1 rødløg

1 agurk

1 spsk hakket persille

1 spsk friskpresset citronsaft

¼ tsk friskkværnet peber

citron og limeskiver til garnering

 

* Fremgangsmåde:

1 Læg fisken i en fiskegryde eller i en dampindsats i en gryde.

Placer indsatsen over kogende vand og damp fisken, 6-10 min. alt efter fileternes tykkelse.

Prøv om fisken er færdig ved at stikke i den med en kniv og se om den deler sig.

Anret fileterne på et serveringsfad.

 

2 Halver nektarinerne og fjern stenene.

Skær frugtkødet i tern som måler ½ cm på hver led.

Læg dem i en skål.

 

3 Pil og hak løget. Hak agurken.

Både løg- og agurketern skal være samme størrelse som nektarinerne.

Læg løg og agurk i skålen med nektariner.

Tilsæt persille, friskpresset citronsaft og peber. Bland godt.

 

4 Server salsa og fisk garneret med citron og lime.

 

Tips & råd

 

Fisk med frugtsalsa

Nektariner, ferskner eller abrikoser er perfekte i denne opskrift.

Prøv også friske kirsebær med rødløg. Krydr dem som i opskriften.

 

Fisk med frugtsalsa

Andre ingredienser som er gode at anvende i salsaen er forårsløg, hvidløg, ingefær eller chilifrugt. For at få en cremet salsa tilsæt letmælksyoghurt eller mager cremefraiche.

 

MIKROOVNSTIPS

Kog fisken i mikroovnen: læg fileterne på et fad. Dryp dem med lidt vand eller friskpresset citronsaft og dæk med plastfolie. Kog ved middel effekt i 5-8 min. til fisken er færdig.

 

PR. PORTION: Energi: Kcal 180 = kJ 764

Kulhydrat 14 g Protein 27 g Fedt 2 g (10%) Fibre 1 g

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.391 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Har du prøvet Kviz.dk?
Effektiv reklame - klik her