Anvend helst frisk frugt for at få salsaens friske smag
frem. Men, hvis du ikke kan skaffe frisk frugt, kan frugt fra dåse gå an. •
Retten er ikke tilsat fedt • Fisk indeholder ikke kolesterol.
Forberedelse 20 min. Tilberedning 10 min. 6 Portioner
# Råvarer til Fisk med frugtsalsa
6 torske- eller sejfileter a 150 g
6 nektariner
1 rødløg
1 agurk
1 spsk hakket persille
1 spsk friskpresset citronsaft
¼ tsk friskkværnet peber
citron og limeskiver til garnering
* Fremgangsmåde:
1 Læg fisken i en fiskegryde eller i en dampindsats i en
gryde.
Placer indsatsen over kogende vand og damp fisken, 6-10 min.
alt efter fileternes tykkelse.
Prøv om fisken er færdig ved at stikke i den med en kniv og
se om den deler sig.
Anret fileterne på et serveringsfad.
2 Halver nektarinerne og fjern stenene.
Skær frugtkødet i tern som måler ½ cm på hver led.
Læg dem i en skål.
3 Pil og hak løget. Hak agurken.
Både løg- og agurketern skal være samme størrelse som
nektarinerne.
Læg løg og agurk i skålen med nektariner.
Tilsæt persille, friskpresset citronsaft og peber. Bland
godt.
4 Server salsa og fisk garneret med citron og lime.
Tips & råd
Nektariner, ferskner eller abrikoser er perfekte i denne
opskrift.
Prøv også friske kirsebær med rødløg. Krydr dem som i
opskriften.
Andre ingredienser som er gode at anvende i salsaen er
forårsløg, hvidløg, ingefær eller chilifrugt. For at få en cremet salsa tilsæt
letmælksyoghurt eller mager cremefraiche.
MIKROOVNSTIPS
Kog fisken i mikroovnen: læg fileterne på et fad. Dryp dem
med lidt vand eller friskpresset citronsaft og dæk med plastfolie. Kog ved
middel effekt i 5-8 min. til fisken er færdig.
PR. PORTION: Energi: Kcal 180 = kJ 764
Kulhydrat 14 g Protein 27 g Fedt 2 g (10%) Fibre 1 g