1 dobbelt lammeryg på 1 ½ - 2 kg der er flækket
groft salt og peber
1 bdt persille
5 dl vand
krydderbuket af laurbærblade, timian, poreblade og løvstikke
1 ½ kg jordskokker
10 g smør
½ tsk hvid peber
½ tsk muskat
2 ½ dl piskefløde
2 ½ kg små pillekartofler
20 g smør
1 bundt persille
Tænd ovnen på 250ºC.
Skrab ribbenene fri for kød. Læg de 2 rygge med kødet mod hinanden og benene opad på en rist over en lille bradepande. Fedtsiden skal vende udad.
Drys salt og peber på fedtsiden. Hak persillen og spred den over fedtsiden. Hæld vand i bradepanden, kom krydderbuketten ved og sæt den i ovnen i ca. 15 min ved 250ºC.
Dæmp varmen til 180ºC sæt et stegetermometer i fileten fra midten af endefladen. Sæt stegen ind i ovnen igen i ca. 1 ½ time til termometret viser 62ºC.
Jordskokker:
Skrald jordskokkerne. Svits dem i smørret i en gryde, kom salt, peber og muskat ved. Kom derpå jordskokkerne i et ovnfast fad der skal have en størrelse der passer til stegen. Hæld fløden over og stil fadet i ovnen i ca. 45 min. Læg et stykker pergamentpapir over fadet.
Kartoflerne:
Kog de små kartofler og pil dem. Smelt smørret i en gryde. Kom den hakkede persille ved og bland det med kartoflerne.
Tag stegen ud af ovnen. Hæld skyen fra og smag den til. Lad stegen hvile i ca. 15 min. før den skæres ud.