2 svinemørbrad
1 l. vand
1 dl sukker
2 spsk groft salt
3 spsk fennikelfrø
8 kviste timian
2 spsk sorte peberkorn
1 appelsin usprøjtet
Bland vand, sukker, groft salt, fennikelfrø, timiankviste og peberkorn.
Skræl appelsinen med en kartoffelskræller og kom skallerne i denne
blanding.
Bring den i kog, fjern den fra varmen og lad den afkøle.
Læg kødet i et glas- eller porcelænsfad, men ikke metal.
Hæld marinaden over og lad kødet ligge heri i ca. 24 timer i køleskabet.
Vend det en gang imellem.
Varm grillen op.
Tag kødet op og dup det tørt med køkkenrulle.
Pensl risten og læg kødet ovenpå drypbakken og grill over indirekte varme.
Si marinaden, smid væsken væk og smid krydderierne direkte på kullene. Luk grillen og grill ca. 1 time.
Lad kødet stå mindst 10 minutter før der skæres i det.
Tilbered grønsagerne imens.