500 g afpudset, mørt oksekød, fx inderlår
1 spsk smør eller margarine
200 g perleløg
1 gulerod
2 spsk hvedemel
5 dl tør rødvin (eller 2 ½ dl rødvin + 2 ½ dl oksebouillon)
1 dåse (2 ½ dl) knuste tomater
1 tsk timian
20 g bacon, røget flæsk eller skinke
1 dåse (125 g) skivede champignoner
3-4 forårsløg
pain riche
Skær kødet i mundrette tern.
Smelt i tsk af fedtstoffet i en stegegryde ved jævn varme.
Brun kødet ea. 5 min. Tag det op og tør gryden af.
Skræl løg og gulerod. Skær guleroden i tynde skiver.
Smelt resten af fedtstoffet i gryden.
Tilsæt løg og gulerod og steg dem ea. 5 min.
Ryst melet sammen med lidt af vinen.
Kom kødet i gryden og tilsæt vin, tomater og timian og jævn det med melblandingen.
Læg låg på og lad gryden sim-re ved svag varme til kød og grønsager
er møre, ca. 20 min. kør rundt nu og da.
Steg baconskiverne sprøde og lad dem dryppe af på køkkenrulle.
Smuldr bacon ned i gryden.
Lad champignonerne dryppe af.
Hak forårsløgene og tilsæt dem sammen med svampene.
Lad det koge sammen under omrøring, ca. 5 min.
Servér straks med pain riehebrød til.