Logo

Favoritgryde

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

500 g afpudset, mørt oksekød, fx inderlår
1 spsk smør eller margarine
200 g perleløg
1 gulerod
2 spsk hvedemel
5 dl tør rødvin (eller 2 ½ dl rødvin + 2 ½ dl oksebouillon)
1 dåse (2 ½ dl) knuste tomater
1 tsk timian
20 g bacon, røget flæsk eller skinke
1 dåse (125 g) skivede champignoner
3-4 forårsløg
pain riche

Skær kødet i mundrette tern.
Smelt i tsk af fedtstoffet i en stegegryde ved jævn varme.
Brun kødet ea. 5 min. Tag det op og tør gryden af.
Skræl løg og gulerod. Skær guleroden i tynde skiver.
Smelt resten af fedtstoffet i gryden.
Tilsæt løg og gulerod og steg dem ea. 5 min.
Ryst melet sammen med lidt af vinen.
Kom kødet i gryden og tilsæt vin, tomater og timian og jævn det med melblandingen.
Læg låg på og lad gryden sim-re ved svag varme til kød og grønsager
er møre, ca. 20 min. kør rundt nu og da.
Steg baconskiverne sprøde og lad dem dryppe af på køkkenrulle.
Smuldr bacon ned i gryden.
Lad champignonerne dryppe af.
Hak forårsløgene og tilsæt dem sammen med svampene.
Lad det koge sammen under omrøring, ca. 5 min.
Servér straks med pain riehebrød til.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (7 stemmer)
Siden er blevet set 2.978 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her