4 fasanbrystfileter uden skind
8 sorte oliven uden sten
2 fed hvidløg
1 dl friskhakkede krydderurter, fx. basilikum, timian, persille
salt og peber
Sauce:
3 dl fuglefond eller bouillon
½ dl hvidvin
1 dl friskhakkede krydderurter (samme som ovenstående)
½ dl piskefløde
Tilbehør:
½ kg gulerødder
6-8 blade ikke for groft Kinakål
¼ knoldselleri
2 småcourgetter
200 g pastapenne
Bank fasanfileterne flade med en knyttet hånd. Hak oliven og hvidløg og bland detmed krydderurterne. Krydr kødet med salt & peber og fordel fyldet på kødet og rul det sammen. Fæstn med kødnåle eller ombind rullerne med bomuldsgarn. Kan man skaffe fedtnet, kan de indulles i dette.
Stil ovnen på 175ºC . Brun rullerne i smør på en stegepande. Læg dem i et ovnfast fad og steg dem færdige i ovnen i ca. 20 min..
Til krydderurtesaucen blendes krydderurterne med lidt af fonden. Kog resten af fonden, vin og fløde i ca. 5 min.. Smag til med salt & peber. Tag gryden af varmen og pisk krydderurtepuréen i. Herefter må saucen ikke koge.
Skær grønsagerne i små tern. Kog pastaen i rigeligt kogende vand og kog grønsagerne med i de sidste 3 min. (al dente).
Fjern garn eller nåle fra fasanrullerne. Har man anvendt fedtnet forbliver det på. Skær rullerne i skiver og srvér saucen, penne og grønsager til.