Brug indirekte grillning ved lav temperatur
Forberedelse: Ca. 30 minutter. Grilltid: 30-40 minutter
1 hel fasan, renset (pr person)
Krydderiblanding til vildt (se opskrift)
1 lille dåse tomatjuice
rødvin
3-4 hvidløgsfed, delt i to
¼ løg, hakket
Læg fasanen på et skærebræt.
Gnid hele fuglen ind med krydderiblandingen (både på ydersiden og indersiden).
Åbn dåsen med tomatjuice og miks dig en Bloody Mary eller hæld juicen over i et glas til senere brug.
Tag en skarp kniv og lavet hul i dåsen, ca. 2 cm fra toppen.
Klip toppen af dåsen med en saks.
Hæld rødvin, hvidløg, løg og lidt mere af krydderiblandingen op i juicedåsen.
Hold fasanen med åbningen nedad og træk den over toppen af dåsen så den sætter sig godt fast på dåsen.
Træk benene på fasanen nedad så den sidder fast uden på dåsen uden at vælte.
Sæt fasanen (med dåsen) på den kølige del af grillen.
Sæt låg på og grill fasanen i 30-40 minutter.
Tjek at fasanen er færdig ved at se om benene er begyndt at blive bevægelige.
Alternativt: Stik et hul i låret og tjek om saften der løber ud, er klar (ikke rosa).
Når fasanen skal tages af grillen, bør du bruge grillhandsker og en lang paletkniv.
Vær forsigtig når du trækker fasanen af dåsen.
Dåsen og »kraften« er temmelig varm!
Lad fasanen hvile i 5 minutter før den skæres ud.
Server fx med Fennikel a la André.