Logo

Farseret ribbensteg

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1,7 kg ribbensteg af kogestykke
1 ½ spsk groft salt

Farsering:
300 g magert hakket svinekød, max 10% fedt
1 tsk salt
¼ tsk peber
3 spsk havregryn
2 dl letmælk
1 skalotteløg
1 æble
6 svesker
35 g pistacie- eller valnøddekerner

Rødkålssalat:
500 g rødkål
1-1 ½ dl tyttebærsyltetøj
3 spsk vineddike
4 små klementiner
3 små pigeonæbler

Tilbehør:
17 skiver rugbrød

Rør hakket kød sammen med salt, peber og havregryn. Kom mælk i lidt efter lidt og stil farsen i køleskabet.
Hak løget. Skræl æblet og fjern kernehuset. Skær det og sveskerne i knap 1 cm terninger.
Bland alle tre ting, samt nøddekernerne i farsen.
Bed slagteren om at ridse sværen med ½ cm. mellemrum - uden at ridse i selve kødet.
Skær en åbning i stegen fra hver ende med en skarp, spids kniv.
Åbningen skal gå igennem kødet og omtrent ud til siderne.
Fyld farsen i stegen med en ske. Drys sværen med groft salt omhyggeligt ned mellem hver svær.
Læg stegen på risten i en lille bradepande, evt. med alufolie i bunden.
Stil bradepanden i den nederste halvdel af en kold ovn.
Tænd ovnen på 200ºC. Steg kødet i ca. 1 ¾ time. Lad stegen hvile utildækket ca. 20 min.
Kan serveres varm eller kold.

Snit rødkålen på tværs i meget tynde strimler.
Bland den sammen med syltetøj, eddike og klementiner i både.
Lad salaten trække mindst 1 time i køleskabet.
Fjern kernehuset på æblerne og skær dem i tynde ringe.
Bland dem i salaten, lige inden servering.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.908 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her