650 g kalvemørbrad (afpudset)
350 g hakket kalkunbryst
100 g fedtnet
2 æggehvider
1 ½ dl piskefløde
10-12 pistacienødder
½ dl cognac
salt
peber
Trøffelsky:
2 l. grundsky
½ dl cognac
1 tsk hakket trøffelkoncentrat, eller frisk trøffel
kartoffelpandekager:
800 g kartofler
2 æg
Blandede krydderurter
Tilbehør:
1 stor buket broccoli
12 minimajs
12 gulerødder med top (små)
250 g svampe
Farseret kalvemørbrad:
Kalvemørbraden brunes af. Kalkunkødet blendes og røres med piskefløde, æggehvider, cognac samt salt og peber, (lidt ad gangen). Til sidst vendes pistacienødder i.
Fedtnettet bredes ud på et bord, hvorpå farsen fordeles. Mørbraden lægges på og pakkes ind. Den farserede mørbrad steges ca. 25 min., ved 200 º C, i varmluftsovn. Mørbraden tages ud og trækker i 10 min., før den udskæres i tynde skiver .
Trøffelsky:
Skyen indkoges til ½ liter og tilsættes cognac og trøffel. Saucen kan eventuelt jævnes med lidt Maizenamel, udrørt i koldt vand.
Kartoffelpandekager:
Kartoflerne skrælles, skylles og rives på et råkostjern. Kartoflerne vendes i de 2 udpiskede æg, som er tilsat hakkede krydderurter. Kartoflerne steges som 8-10 små pandekager, på en varm pande med olie.
Tilbehør:
Broccolien deles i små buketter og koges sprøde i letsaltet vand. Minimajs og gulerødder vaskes, og koges ligeledes sprøde i letsaltet vand. Svampene skylles, tørres, og deles i mindre stykker. Steges i olie eller smør.