Logo

Farseret gås med kastanjer

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

4 kg gås
salt, peber
500 g kastanjer
150-200 g smør
1 løg
2 dl finthakket bladselleri
2 tykke skiver franskbrød uden skorpe
1 tsk salt
1 tsk timian (tørret og knust)
1 tsk merian (tørret og knust)
½ tsk salvie (tørret og knust)
 
Snit et kryds i toppen af kastanjerne, stil dem i en varm ovn til skallen
brister, fjern skaller og brune hinder, og kog dem, til de er møre - 20-30 min. Hak dem fint.
Det hakkede løg, bladsellerien og det smuldrede franskbrød steges i smør, salt og krydderier tilsættes og der røres godt rundt.
Kastanjerne kommes i og det hele steger nogle minutter.
Fyld gåsen med denne blanding, efter først at have drysset den ind- og
udvendig med salt og peber.
Sy gåsen sammen med en stoppenål og bomuldsgarn, stryg den med smeltet smør, og læg den i et stegefad.
Dæk den med flere lag osteklæde dyppet i smeltet smør eller smørsmurt
alufolie.
Steg gåsen i en forvarmet ovn ved 160ºC.
Det smørgennemvædede osteklæde eller alufoliet sørger for stadig
drypning.
Gåsen skal stege ca. 4 timer.
Fjern klæde eller alufolie den sidste ½ time af stegetiden.
Server gåsen med en tranebærkompot.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.941 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her