4 kg gås
salt, peber
500 g kastanjer
150-200 g smør
1 løg
2 dl finthakket bladselleri
2 tykke skiver franskbrød uden skorpe
1 tsk salt
1 tsk timian (tørret og knust)
1 tsk merian (tørret og knust)
½ tsk salvie (tørret og knust)
Snit et kryds i toppen af kastanjerne, stil dem i en varm ovn til skallen
brister, fjern skaller og brune hinder, og kog dem, til de er møre - 20-30 min. Hak dem fint.
Det hakkede løg, bladsellerien og det smuldrede franskbrød steges i smør, salt og krydderier tilsættes og der røres godt rundt.
Kastanjerne kommes i og det hele steger nogle minutter.
Fyld gåsen med denne blanding, efter først at have drysset den ind- og
udvendig med salt og peber.
Sy gåsen sammen med en stoppenål og bomuldsgarn, stryg den med smeltet smør, og læg den i et stegefad.
Dæk den med flere lag osteklæde dyppet i smeltet smør eller smørsmurt
alufolie.
Steg gåsen i en forvarmet ovn ved 160ºC.
Det smørgennemvædede osteklæde eller alufoliet sørger for stadig
drypning.
Gåsen skal stege ca. 4 timer.
Fjern klæde eller alufolie den sidste ½ time af stegetiden.
Server gåsen med en tranebærkompot.