4 unge skovduer
Farsering:
100 g smør/margarine
3 skiver franskbrød i små terninger
100 g grofthakkede champignon
1 lille hakket løg
3 spsk hakket persille
hakket eller meget fintsnittet indmad fra duerne
salt, peber, timian
2 æg
evt. 2-3 spsk portvin
smør/margarine til bruning
4 dl bouillon (evt. terning + vand)
Sauce:
25 g smør
150 g grofthakkede champignon
4 dl stegesky
1-2 dl piskefløde meljævning
evt. 2-3 spsk portvin
Tør de rensede skovduer godt af.
Smelt fedtstoffet til farsen i en gryde.
Kom franskbrød, champignon, løg, persille og den hakkede eller fintsnittede indmad i.
Svits det godt sammen.
Afkøl det lidt og rør krydderier, æg og evt. portvin i.
Fyld farsen i duerne og luk med kødnåle eller sy duerne sammen.
Levnet fars kan smøres på brøderoutoner og sættes 10 minutter i ovnen ved 180ºC lige før spisetid.
Bruges som garniture.
Fæst duernes vinger og lår ind til kroppen og brun dem på alle sider Tilsæt det halve af bouillonen og småsteg duerne under tæt låg i 1-¼ time.
Vend dem et par gange under stegningen og tilsæt lidt mere bouillon og evt. lidt fløde.
Smelt smørret til saucen i gryden, svits svampene i det, tilsæt stegeskyen og lad det koge i 5 minutter.
Kom fløde i, jævn saucen let og smag den til evt. med lidt portvin.
Del duerne i halve.
Tag fyldet ud så helt som muligt, skær det i skiver og læg det på fadet ved siden af duerne.
Server små, hvide kartofler til.
Tips: Farsen kan krydres med muskat eller merian i stedet for timian, portvinen kan erstattes med æblejuice.