4 skovduer
½ citron
salt og friskkværnet peber
4 skiver bacon
1 dl vand eller bouillon
2 dl hvidvin
1 dl piskefløde
Farsfyld:
150 g hakket svinekød
finthakket lever og hjerte fra duerne
salt
1 dl piskefløde
½ spsk hvedemel
frisk kværnet peber
1 spsk cognac
Sauce
Stegeskyen
1–2 dl piskefløde
Ribsgelé eller tilsvarende ingrediens.
De rensede og tørre skovduer gnides med citron, salt og peber ind- og
udvendig.
Farsfyldet røres sammen, i nævnte rækkefølge, og fyldes i duerne.
Læg en baconskive over fyldningen og bind til.
Brun duerne i en blanding af olie og smør i en stegegryde.
Tilsæt væden og lad det snurre under låg ca. 1 time.
Check ved lår eller vinge om ænderne er møre.
Tag duerne op og dæk med alufolie.
Stegeskyen koges ind med piskefløden.
Smag til med gelé og evt. salt og peber.
Evt. jævnes med lidt hvedemel udrørt i koldt vand.
Duerne deles i halve og arrangeres på serveringsfad.
Dæk hver halvdel med en skefuld sauce.
Kogte eller råstegte kartofler vil passe fint til retten og evt.
tranebærkompot.