500 g magert hakket kalve- og svinekød
50 g hasselnøddekerner
1 stilk bladselleri
1 lille løg
2 spsk rasp
½-1 dl mælk
1 æg
½ tsk stødt koriander
½-1 tsk salt
peber
2 dl bouillon
100 g vindruer
1 dl fløde 13 %
1 tsk majsstivelse
2-3 spsk portvin
Hak nødder og bladselleri.
Pil og hak løget fint.
Rør kødet med nødder, bladselleri, løg, rasp, mælk, æg og koriander, salt og peber.
Lad farsen hvile koldt ca. 15 minutter, inden den formes til et brød.
Læg farsen i en lille bradepande eller ovnfast fad og hæld bouillon ved.
Sæt fadet i ovnen på midterrillen ca. ¾ time ved 175ºC, til fasen er
gennemstegt.
Si skyen op i en gryde.
Efterbrun farsbrødet ca. 5 minutter ved 225ºC.
Sauce:
Halver druerne og tag stenene ud.
Varm skyen op og tilsæt druerne.
Rør fløde og majsstivelse sammen og hæld jævningen i gryden.
Kog saucen igennem i og smag til med portvin, salt og peber.