Til ca. 12 frikadeller:
250 g flæskefars
250 g oksefars
1 æg
1 løg, revet eller finthakket
2 tsk salt
1 tsk peber
¾ tsk nelliker eller secret spice (+ evt bouillontern)
6 spsk rasp
3 spsk hvedemel
1½-2 dl danskvand (eller minimælk 0,5%)
rigeligt smør / margarine til stegning
*
Fars, æg og revet løg blandes godt sammen.
Tilsæt salt, peber, nelliker, mel og rasp og rør farsen til den er lind.
Lad gerne farsen stå og hvile i 30 i køleskabet inden stegning.
Ved stegning smeltes rigelig med fedtstof på panden.
Dyp en ske i den varme fedtstof, og "scoop" en kugle ud af farsen med skeen.
Benyt din håndflade sammen med skeen til at forme frikadellerne.
Steg frikadellerne til de er gyldenbrune på begge sider.
Kan serveres med kartofler, brun sauce og surt. Er også gode kolde - på rugbrød