olie & stegemargarine
500 g hakket oksekød
4 løg
2 dåse flåede tomater
3 grøn/røde peber
3 dl ris
5 dl vand
250 g champignon
salt
peber
cayennepeber
evt. chilipeber
En STOR tykbundet gryde sættes over, ved god varme.
Lidt olie, og en del stegemargarine kommes i.
Mens smørret smelter, skrælles & hakkes løgene i tern (ikke for små) Når det syder godt, kommes kødet i, og man hakker og røre rundt, til man begynder at svede. (kødet er brunt)
Der krydres med salt og godt med peber.
Så skruer man ned.
Løgene kommes i, og det simrer lidt, mens man rengør champignonerne.
Dåsetomaterne, kommes i, og hakkes til ukendelighed.
En pande sættes nu over ved god varme, uden fedtstof.
Man skærer champignonerne i halve.
Skær også peberne i tern (lav evt. et par ringe til pynt).
Når panden er VARM (smid en champignon på og hør om den hvæser) kommes ca. halvdelen af champignonerne på panden (de må ikke ligge i lag).
De vendes ofte. Når de begynder at afgive væske, kommes der salt til, og der skrues ned.
Peberen kommes i kødet.
Risen og vandet hældes i kødet, der ligges låg på, og det simrer.
Når champignonerne har fået 2-3 min. mere hældes de over til kødet, og panden holdes under den kolde hane og rengøres med køkkenrulle.
Den er nu klar til anden gang champignoner, som laves som første.