750 g udbenet lamme- eller bedekød, bov eller nakke
2 løg
2 spsk olie
2 fed hvidløg
¾ l. bouillon
2 gulerødder
750 g kartofler
3 tomater
150 g friske eller frosne grønærter
Skær kødet i ca. 3 cm. store terninger
Pil løgene og hak dem groft.
Varm olien i en gryde og brun kødterningerne godt.
Kom de hakkede løg ved og lad dem blive gyldne.
Drys med salt og peber.
Pres hvidløgsfedene ud i gryden, rør godt rundt og fyld op med bouillon.
Lad kødet koge i 30 minutter under låg.
I mellemtiden skrabes gulerødderne og skæres i skiver, kartoflerne
skrælles og skæres i terninger og begge dele kommes i gryden,
hvorefter det hele koger for middel varme og under låg i yderligere 30
minutter.
Tomaterne skoldes, flås og skæres i mindre stykker.
10 min. før kogetidens afslutning kommes tomater og ærter i gryden.
Når retten er færdig, smages den til med salt og peber og serveres
meget varm.