200 gram hvide bønner
1.5-2 kg dyreryg
olie
savojkål
4 tomater
100 g smør
Læg 200 g hvide bønner i blød ca. 12 timer, kog dem så møre i let saltet vand.
En dyreryg på 1,5 - 2 kg krydres med friskkværnet salt og peber, pensles med olie.
Husk at fjerne de 2 små mørbrad under ryggen.
Grilles i ca. 12 min. og steg den videre i ca. 30 min. ved 225°C.
Pak dyreryggen ind i folie samt et håndklæde, og lad den hvile ca., 15 min.
Snit savojkål groft, giv det et kort opkog i letsaltet vand, tag det op til afdrypning.
Del 4 tomater i "både".
Tag en stor pande og smelt 100 g smør, kom så kål - tomater - bønner på panden og lad det simre et par minutter - tilsæt evt. lidt vand så det ikke tørrer ud.
Skær dyreryggen ud og server med kål.