1 kg udbenet dyrebov
150 g pancetta eller andet flæsk
200 g pillede skalotteløg
50 g smør
3 gulerødder
2 dl rødvin
2 dl bouillon
3 fed hvidløg
1 spsk koncentreret tomatpure
Krydderbuket:
1 kvist timian
1 laurbærblad
bladselleri
persillestilke
Skær sværen af flæsket og skær det i terninger.
Svits flæsket og skalotteløgene med lidt smør i en gryde.
Tag det op og stil det til side Drys kødet med salt og peber og brun
det godt, på alle sider tilsæt evt. mere smør.
Gulerødderne skrælles, skæres i stave og svitses sammen med kødet. Tilsæt krydderbuket, de pillede knuste hvidløg, og kom skalotteløg og flæsket tilbage i gryden.
Kom rødvin og bouillon ved og lad det småstege under låg i ca. 1 time.
Tag kødet op og hold det varmt. Kom tomatpure i saucen, jævn den
evt. og smag til med salt og peber.
Kødet skæres ud og lægges tilbage i saucen.
Tilbehør:
Flødebagte kartofler og grøn salat med ristede valnøddekerner
serveres til.