Logo

Duer med braiseret kartoffelkål

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

4 duer
1 spsk smør
1 spsk olivenolie
salt og peber
800 g faste kartofler
½ spidskålshoved
4 gulerødder
4 fed hvidløg
4 rødløg
evt mere olie
2 dl hvidvin

Brun duerne grundigt i smør og olie i en stor sauterpande, så alle sider er lysebrune.
Drys dem herefter med salt og peber. Skræl kartoflerne og skær dem i små terninger.
Snit kålhovedet i små firkantede stykker.
Skræl gulerødderne og skær dem i små stykker.
Løg og hvidløg pilles og skæres i passende stykker.
I samme sauterpande fra før, muligvis tilsat lidt mere olie, kommes nu alle grønsagerne, der steges ved moderat varme, til de begynder at tage farve, men endelig ikke at brune.
Hvidvin, salt og peber tilsættes da, og grønsagerne kommes i en lille bradepande eller et stort ovnfast fad.
Duerne lægges ovenpå, og det hele sættes i ovnen ved 200 ºC i 35-40 minutter til duerne er svagt rosa inde midt i brystet.
Ser låret stadig meget rødt ud, skæres brysterne fra og gemmes i folie, mens skroget med lårene på steger videre i ovnen med grønsager i ca. 15 minutter til.
Ved serveringen portionsanrettes urterne sammen med brystet skåret i skiver på skrå og med låret inkl. ben, der lige løsnes fra resten af skroget.
Saften fra urterne gives til som dyppelse.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (7 stemmer)
Siden er blevet set 2.095 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her