50 g bacon
2 spsk smør
4 duer
10-12 små løg
250 g champignon
1 gulerod
1 spsk hvedemel
1 bouquet garni
salt og peber
1 glas tør hvidvin
Gnid duerne med lidt salt og peber.
Skær vingerne af og brun dem i lidt smør sammen med hjerter og lever. Tilsæt salt, et lille løg, 4 dl vand og en bouquet garni af persille, en kvist timian, et selleriblad og et halvt laurbærblad.
Kog småt under låg.
Brun baconterningerne i en stegegryde, tag dem op og hæld fedtet væk. Brun duer, pillede løg, rensede champignon og gulerodsskiver efter hinanden.
Drys hvedemel i grydens fedtstof og spæd med det siede afkog og hvidvin.
Læg bacon og duer i og lad gryden snurre svagt til kødet er mørt. Grønsagerne lægges i 3-4 min. før serveringen og der smages til med krydderier.
Stegetid: fra 30 min. til 1 ½ time efter duernes alder.
Serveres med brød, løse ris eller pillekartofler.
Gerne med en grøn salat til.