1 hare, ca 3 kg
olie eller spæk
urter
½ l. vand
½ l. mælk eller fløde
Hinderne aftages med en skarp kniv, og af køllerne kan benene udtages.
Kødet sammenbindes da atter med bommulds- eller sejlgarn.
De øverste ryghvirvler omkring halsen hugges let med en økse fra den indvendige side
Haren indgnides i salt og peber, pensles med olie eller barderes med spækskiver og indsættes i brasdepande, der ligeledes er smurt med olie eller andet fedtstof.
Haren brunes, pensles atter, hvorefter de istandgjorte urter (fx. 1 løg og 2 gulerødder) lægges i bradepanden og herover hældes kogende vand.
Haren steges 1 time og dryppes til stadighed.
Den kogende mælk eller fløde tilsættes de sidste 10 minutter, inden haren udtages og forskæres.
Saucen kan tillaves som vildtsauce eller blot jævnes med kartoffelmel.
Lidt citronsaft tilsættes og om nødvendigt salt.