#
1,5 kg kalve-, lamme- eller gedebov eller bryst helst med ben
Urter til kogning: selleri, løg, gulerod, timian, persille, dild, laurbærblad og peberkorn
0,5 kg gamle danske kartofler skrællede evt. kålrabi
75 g smør
1,5 dl hvedemel
saft af en citron
lidt sukker
0,5 dl piskefløde
2 æggeblommer
0,5 l klippet dild
*
Kom kødet i en stor gryde og dæk med vand.
Bring i kog og skum af.
Tilsæt urter og lidt salt og lad kødet koge for svag varme til det løsner fra benet kogetiden kan variere fra 1 til 2 timer.
Tag kød og urter op. Kog kartoflerne knap møre i suppen.
Lav en opbagning af smør og hvedemel og spæd lidt efter lidt med den varme suppe og kog godt igennem.
Smag til med citron, sukker, salt og peber.
Bland fløde, æggeblommer og dild og rør lidt af den varme sauce i.
Varm kød og kartofler op i saucen og rør kort før servering "æggedilden" i.
Retten må ikke koge efter tilsætning af æggedilden.