Logo

Dampet helleflynderfilet med urtebouillon

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Dampet helleflynderfilet med urtebouillon

 

Helleflynderen er en dejlig fladfisk med fast, hvidt kød. Den kan blive temmelig stor op til 300 kg. Den fås det meste af året, men er bedst i vinterhalvåret.

2 personer. Er du alene så halver portionen. Arbejdstid: 20 min. Kogetid: 15 min.

 

#

500 g helleflynderfilet

1 citron

salt og peber

125 g knoldselleri

1-2 gulerødder

1 porre

3 dl grønsagsbouillon

1 bundt dild

 

Tilbehør: kartofler

*

 

Dryp fisken med citronsaft, og drys med salt og peber.

Skær fisken i 2 lige store stykker.

 

Rens grønsagerne.

Skær sellerien i terninger og gulerødder og porre i skiver.

Læg alle grønsagerne i en sauterpande og hæld bouillonen ved.

Drys med salt og peber, og damp grønsagerne møre under låg i ca. 8 min.

 

Læg fiskestykkerne på grønsagerne, og tilsæt ca. halvdelen af dilden.

Lad retten simre under låg i endnu 5-6 min.

 

Drys med resten af dilden, og server med friskkogte kartofler.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (7 stemmer)
Siden er blevet set 3.177 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her