Helleflynderen er en dejlig fladfisk med fast, hvidt kød.
Den kan blive temmelig stor op til 300 kg. Den fås det meste af året, men er
bedst i vinterhalvåret.
2 personer. Er du alene så halver portionen. Arbejdstid: 20
min. Kogetid: 15 min.
#
500 g helleflynderfilet
1 citron
salt og peber
125 g knoldselleri
1-2 gulerødder
1 porre
3 dl grønsagsbouillon
1 bundt dild
Tilbehør: kartofler
*
Dryp fisken med citronsaft, og drys med salt og peber.
Skær fisken i 2 lige store stykker.
Rens grønsagerne.
Skær sellerien i terninger og gulerødder og porre i skiver.
Læg alle grønsagerne i en sauterpande og hæld bouillonen
ved.
Drys med salt og peber, og damp grønsagerne møre under låg i
ca. 8 min.
Læg fiskestykkerne på grønsagerne, og tilsæt ca. halvdelen
af dilden.
Lad retten simre under låg i endnu 5-6 min.
Drys med resten af dilden, og server med friskkogte
kartofler.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin