1 kg dådyrbryst
2 løg
2 gulerødder
1 laurbærblad
1 kvist frisk timian
1 tsk merian
2 spsk salt
Dressing:
2 hakkede skalotteløg
2 syltede hakkede drueagurker
3 spsk hakket dild
½ dl salatolie
1 spsk vineddike
2 spsk vand
½ tsk salt
1 tsk fransk sennep
1 spsk honning
6 fuldmodne tomater
Kødet koges i vand tilsat grønsager og krydderier i ca. 2-2 ½ time til kødet er mørt.
Benene trækkes ud af kødet, mens det er varmt, hvorefter det hele afkøles i køleskab til næste dag.
Dressingen røres sammen.
Kød og tomater skæres i tynde skiver og lægges på et fad.
Dressingen hældes over og det hele trækker i køleskab i ca. 1-2 timer.
Serveres på fadet.
Serveres fx. med groft brød og pasta