400 g hakket oksekød
300 g kartofler
2 løg
2 spsk rosiner
salt
smør eller margarine
1½ dl tomatpure
1½ spsk hvedemel
Tilbehør: kogte kartofler og nedenstående salat
*
Bland det hakkede kød med de fint revne kartofler, revne løg, rosiner og salt og form det til små, flade bøffer.
Steg dem på begge sider i fedtstof på panden - ca. 10 minutter - tag dem op i et fad og kom tomatpure samt hvedemelet, udrør i 1 dl vand, i panden.
Lad det koge nogle minutter og hæld det over bøfferne.
Server dem med
Hvidkålssalat med peberrod
4 spsk yoghurt naturel
1 spsk mayonnaise
1 spsk kryddereddike
2 spsk reven peberrod
salt og friskkværnet peber
½ lille hvidkål
*
Rør yoghurt og mayonnaise sammen med kryddereddike og reven peberrod og smag til med salt og peber.
Vend den finsnittede kål godt i marinaden.