2-2 ½ kg høne
2 løg
1 gulerod
20 g smør
½-1 spsk karrypasta
1 spsk tomatpure
1 ¼ dl rødvin
1 citron
1 ¼ kop mayonnaise
1 ¼ dl fløde
1 spsk abrikos marmelade
1 laurbærblad
salt, friskkværnet peber
2 duske brøndkarse
Vælge en kasserolle der passer til hønen.
Skær citronen i halve og kom dem i hønen.
Læg hønen i kasserollen og tilsæt grønsagerne, krydr med salt og peber.
Fyld kasserollen med vand til det dækker ⅔ af hønen og bring det i kog.
Læg låg på og kog høne 1 ½ timer, til saften er klar.
Når hønen er kogt, lægges den i en stor skål til afkøling.
Når hønen er kølet af, fjernes hud og knogler.
Derefter skæres den i små stykker.
Løgene skæres i kvarte og steges bløde i lidt smør.
Derefter tilføjes tomatpure, vin, laurbærblad, karrypasta og citronsaft og simrer ca. 10 minutter.
Tilsæt marmelade og si saucen.
Lad det svale lidt.
Pisk mayonnaisen i saucen og vend derefter fløden i.
Pres det sidste saft fra den halve citron og vend hønsekødet i.
Pynt med et par duske af brøndkarse.