Logo

Chiligryde fra Texas

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Stærk husmandskost fra Sydstaterne. Oksekød, bønner og ildsprudende chilier med cremefraiche.

Stærk husmandskost fra Sydstaterne. Oksekød, bønner og ildsprudende chilier med cremefraiche.

 

800 g oksekød (fra køllen)

1 stort salatløg

2 røde chilier

olie til at stege i

2 hvidløgsfed, pressede

2 tsk stødt spidskommen

2 spsk koncentreret tomatpuré

2 spsk oregano , friskhakkede blade eller 1 tsk tørret

1 dåse tomater (425 g drænet vægt)

4 dl kødbouillon

1 dåse kidneybønner uden lage (425 g drænet vægt)

salt og peber og eventuelt paprika

200 g cremefraiche 18%

 

Oksekødet skæres i ca. 1 cm store terninger.

Salatløg skæres i terninger, og chilier skæres op, udkernes og hakkes fint.

Kødet deles i 2 portioner.

Hver portion svitses kraftigt i 2 spsk meget varm olie, krydres kraftigt med salt, peber

og 1 tsk stærk paprika og tages op. 2 spsk olie kommes i gryden og chili, løg og 2 pressede hvidløgsfed svitses let heri.

Spidskommen, konc. tomatpuré og oreganoblade svitses med et øjeblik.

Kød, dåsetomater og bouillon tilsættes.

Retten koges tildækket ved middel varme i 1 time.

Kidneybønner hældes i retten, som koges op et øjeblik.

Smag kraftigt til med salt og peber.

Serveres med cremefraiche og eventuelt paprika og oregano.

--

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,8 (5 stemmer)
Siden er blevet set 3.932 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem vil du helst have som ny statsminister?
Effektiv reklame - klik her