¾ kg oksebov
1 spsk olie
2 røde chilipeber
2 løg
3 fed hvidløg
1 tsk kanel
1 tsk oregano
salt
peber
4 tomater
2 dl vand
4 skiver frisk ananas
50 g mørk bitter chokolade
Mos:
1 ¼ kg kartofler
½ kg knoldselleri
4 dl mælk
salt
peber
1 flûte
Skær kødet ud i tern på 1x1 cm.
Flæk chilierne og fjern frøene.
Hak derefter chili, løg og hvidløg fint.
Svits det hele i olien i en tykbundet gryde.
Tilsæt krydderier, tomater udskåret i tern samt vand.
Lad det hele småsimre under låg i ca. 1 time til kødet er mørt.
Når kødet er mørt, tages gryden af varmen.
Chokoladen brækkes i småstykker og piskes i saucen.
Skær ananas i ½ cm. små tern og kom dem ned til retten og smag til
sidst saucen til med salt og peber.
Kartoffel-sellerimos:
Skræl kartofler og selleri.
Skær dem i mindre stykker og kog dem i rigeligt vand 20-30 minutter,
til de er helt møre.
Hæld vandet fra og purer grønsagerne med en puresi eller mos dem
med et piskeris.
Tilsæt varm mælk til konsistensen er pasende.
Smag til med salt og peber og server mosen til chili-gryden.