Lav blot fuld
portion af denne gode paté, selvom I ikke er fire i familien. Rester er gode
til frokost næste dag, og patéen kan også fryses.
Arbejdstid: 40 min.
Stege/bagetid: ca. 50 min. Fryseegnet. 4 personer
#
2 porrer
250 g marksvampe
2 spsk olie
2 fed hvidløg
2-3 kviste timian
eller 1 tsk tørret
50 g mandler
1 dl rasp
1 dl piskefløde
175 g revet ost
2 æg
Persilledip:
1 bundt bredbladet
persille
2½ dl yoghurt
naturel
salt og peber
Rødkålssalat:
250 g rødkål
2 dl majskerner
Dressing:
1 spsk olie
2 spsk appelsinsaft
1 tsk stærk sennep
salt og friskkværnet
peber
Tilbehør:
groft hvedebrød
*
Rens porrerne og
snit dem fint.
Rens marksvampene og
hak dem groft.
Steg porrer klare i
olie og tilsæt knust hvidløg, svampe og timian.
Steg ved god varme,
så næsten alt væden fordamper og hæld det over i en skål.
Hak mandlerne fint og
rør dem i svampene sammen med rasp og fløde.
Lad massen køle af
ca. 20 min. og tilsæt derefter ost og æg.
Hæld massen i en
smurt springform og sæt den i ovnen ved 175 °C, til massen er stivnet ca. 45
min.
Persilledip: Skyl
persillen og hak den groft.
Rør den sammen med
yoghurt, salt og peber.
Rødkålssalat: Snit
rødkålen i tynde strimler og bland den med majskerner.
Rør dressingen
sammen og vend den i.
Server den
færdigbagte champignonpaté med rødkålssalat og persilledip.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin