4 pers.
# Ingredienser
350 g champignon
3 skalotteløg
½ porre
1 fed hvidløg
½ kvist timian
½ dl sherry el. cognac
¾ l piskefløde
¼ l hvidvin
¼ l kalvefond
100 g smør
½ citron
salt og peber
Fyld:
150 g østershatte
25 g smør
1 lille bundt kørvel
1 lille bundt purløg
* Tilberedning
Svampene renses, skalotteløg, porre og hvidløg rengøres og hakkes groft.
Svampene og urterne svitses i smør sammen med timian.
Fløden hældes på, og det hele koges indtil fløden er reduceret til det halve.
Hvidvin og kalvefond reduceres i en anden gryde, til det halve.
Den reducerede hvidvin og kalvefond blandes med suppen og koges med i kort tid.
Det hele blendes og sigtes, suppen monteres med resten af smørret.
Smages til med salt, peber og citronsaft.
Fyld: Østershattene skæres i skiver og dampes let i smør.
Svampene lægges i en top i en dyb tallerken, suppen hældes over.
Der drysses med finthakket purløg og kørvel.