500 g champignon
1 løg
smør eller margarine
salt og peber
100 g hvedemel
1,5 dl fløde
7 æg
Tilbehør: rørt smør, tilsat tør sherry eller citronsaft
*
Hak champignon og løg groft og lad det dampe 5 minutter i 2 spsk smør eller margarine. Drys med salt og peber.
Bag 2 spsk smør eller margarine af med hvedemelet og tilsæt fløden samt væden fra champignonerne.
Kog det igennem og tag gryden af varmen.
Afkøl det lidt og tilsæt derefter 4 hele æg og 3 æggeblommer lidt efter lidt.
Rør godt mellem hver gang.
Vend først løg og champignoner og derefter de stiftpiskede æggehvider i dejen og fyld den i et velsmurt, ildfast fad med lodrette sider.
Stil straks fadet i en 225°C varm ovn i vandbad og bag gratinen ca. 1 time.
Undgå at åbne ovndøren de første 20 minutter af bagetiden.
Server gratinen straks og server rørt smør og eventuelt salat til.