Champignonfars
500 g flæskekød, hakket
1 løg
80 g hvedemel eller rasp
1,5 dl fløde
2 dl mineralvand
2 æg
1 knust bouillonterning
salt og peber
300 g champignon
2 spsk tør sherry
smør
Tilbehør: Karrykartoffelsalat
*
Rør løg, hvedemel eller rasp i og spæd lidt efter lidt med væsken.
Rør kraftigt.
Tilsæt æg og knust bouillonterning og rør et par minutter.
Rør salt og peber i og rør endnu 5 minutter.
Obs. Vær forsigtig med salt, da der anvendes bouillonterning i farsen.
Rens og halver champignonerne.
Rør flæskefarsen op med sherry og læg den lagvis i smurt, ildfast fad med champignonerne.
Lad lagene blive så tynde som muligt og sørg for, at underste og øverste lag bliver fars.
Dryp lidt smeltet smør over og stil fadet ind i en 200°C varm ovn i ca. 50 minutter.
Karrykartoffelsalat
100 g mayonnaise
1 spsk finhakket løg
½ spsk karry
4 spsk piskefløde
salt og hvid peber
500 g kogte kartofler
*
Rør mayonnaisen sammen med løg og karry og tilsæt fløden.
Smag til med salt og peber og vend de udskårne kartofler i marinaden.
Drys med lidt grønt, fx purløg, porregrønt eller persille.