Kun helt frisk fisk bør anvendes i denne opskrift. Det er
limesaftens syre som sørger for at fisken bliver "tilberedt" og får
en rig smag. Frisk fisk.
• Marineret, dvs. næsten rå fisk bevarer alle vitaminer og
sunde fedtstoffer.
Tilberedning 15 min. + marinering, 4 Portioner
# Råvarer til Cerviche klassisk
500 g friske fileter af torsk, helleflynder, søtunge eller
rødtunge
1 dl lime friskpresset
2 spsk hvidvinseddike
2 spsk sød hvidvin (valgfrit)
SALAT:
4 faste modne tomater på stilk
4 forårsløg
½ tsk groftkværnet peber
* Fremgangsmåde:
1 Skyl fiskefileterne og fjern eventuelle ben.
Skiv fileterne så tyndt som muligt. Anvend en skarp kniv.
2 Læg fiskeskiverne i en skål sammen med lime, vineddike og
hvidvin.
Dæk skålen med plastfolie og stil i køleskabet i 1 time, til
fiskefileterne er blevet hvide og ser kogte ud. Hvis fisken er tykt skåret
tager processen lidt længere tid.
Fisken bør dog ikke ligge for længe i marinaden - så
smuldrer den og går i stykker og mister smag og konsistens.
3 Tag fisken op af marinaden og lad den dryppe godt af.
4 Skiv tomater og forårsløg. Striml lidt af det grønne af
forårsløgene til garnering.
Arranger løg og tomat på tallerkener og læg fiskeskiverne
ovenpå.
Drys med sort peber.
Garner med det grønne af forårsløgene.
Tips & råd
Andre ingredienser kan bruges til marinaden, fx reven frisk
peberrod, dijonsennep, grov sennep eller hakkede tomater og løg.
Hakkede friske urter er også godt i marinaden, for at give
den mere smag. Fx persille, koriander, purløg - prøv med dine favoritter.
VARIATION
Hæld en god dressing over salaten inden fisken placeres på
toppen.
Dressingen kan bestå af olie, sennep, vineddike, honning og
hakket frisk koriander.
PR. PORTION: Energi: Kcal 129 = kJ 542
Kulhydrat 7 g Protein 23 g Fedt 1 g (7%) Fibre 2 g