Cevapcici hedder de
bosniske "frikadeller", som er nemme at lave og gode på grillen.
Arbejdstid: 2.0 min.
Stegetid: 8 min. Ikke fryse-egnede (Til 2 personer. Er du alene så halver
portionen.)
#
250-300 g hakket kød
(okse, lam eller svin)
1 spsk olie
2-4 pitabrød
grøn salat
1 rødløg (tynde
skiver)
1 peberfrugt (i
skiver)
2-3 spsk
cremefraiche 9% eller 18%
Krydderiblanding:
¼ tsk bagepulver
¼ tsk cayenne
¼ tsk paprika
¼ tsk groft salt
½ tsk knust sort
peber
1 fed hvidløg
(knust)
1-2 spsk vand
*
Bland krydderier og
vand og lad blandingen stå i ca. 2 min.
Tilsæt kødet og rør
det sammen.
Form kødet til små
pølser (tommelfinger-størrelse) og steg dem på en varm pande med olie eller
pensl dem med olie og steg dem på en varm grill.
De skal have 5-10
min. - alt efter tykkelse.
Server i lune
pitabrød med salat, rødløg, peberfrugt og cremefraiche.
TIPS: Smør hænderne med
olie, når farsen skal formes. Så klistrer det ikke.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin