Ceasar salad eller på dansk Cæsar salat består af sprød
salat, kylling - eller perlehøne, sprøde gyldenstegte brødcroutoner og en
velsmagende dressing og parmesanost. Følg opskriften på denne klassiske og
velsmagende Ceasar salad. En salat de fleste kan lide!
Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 4 pers. Denne
opskrift er nem
# Ingredienser
Salat:
3-4 stk stegte perlehøner (eller kyllingebryst)
1-2 romainesalat
2-4 håndfulde croutoner af landbrød, ristet i olie med
hvidløg
1 smule parmesan i flager
Dressing:
2 dl neutral olie
2 fed hvidløg
2 pasteuriserede æggeblommer
3-4 stk ansjosfileter i olie
1 spsk sherryvinaigre
1 sjat Worcester
sauce
2 spsk
revet parmesan
salt og peber
* Tilberedning
Begynd med dressingen og kom alt undtagen olien i blenderen
og kør.
Tilsæt olien lidt efter lidt.
Hvis dressingen bliver for tyk, kan den fortyndes med lidt
vand.
Smag til med salt og peber.
Steg brødterningerne gyldne i olie.
Dryp dem med presset hvidløg og steg lidt mere.
Læg dem på fedtsugende papir.
Pluk salaten, fordel den på fire tallerkener og kom lidt
dressing ved.
Fordel fjerkræskiver, parmesanflager og croutoner over
salaten og servér den med ekstra dressing. Hvor meget dressing må badevægten
afgøre...