2 fed hvidløg
olivenolie
50 g smeltet svinefedt
1 spsk paprika
½ tsk kommen
½ tsk oregano
1 tsk rosmarin
1 ½ kg lammekølle
1 løg
1 laurbærblad
2 dl rødvin
2 dl vand
3 citroner
Pil og pres hvidløgsfeddene, bland det i olivenolien sammen med det smeltede svinefedt og krydderierne. Gnid det over lammekøllen.
Pil løgene og læg dem i bradepanden sammen med laurbærbladet, vin og vand.
Stil bradepanden ind nederst i ovnen.
Steg lammekøllen på rist midt i ovnen i ca. 45 min ved 225º.
Hæld stegeskyen i en gryde, dæmp varmen til 200° og steg lammekøllen til den er færdig. Stik en kødnål ned i – væsken, der kommer op skal være næsten helt klar, hvis du ønsker den rosastegt. Lad køllen hvile indpakket i alufolie i min., før du skærer den ud.
Imens fjerner du løg og laurbærblad fra stegeskyen og koger den ind i ca. 10 min.