En calzone er en slags 'indbagt' pizza, der fyldes med
skinke, pepperoni, salami, mozzarella, eller ricotta. En calzone stammer
oprindeligt fra området omkring Napoli.
Her er Calzone med mozzarella og basilikum til 4 personer
#
Pizzadej:
25 g gær
2,5 dl vand
400 g hvedemel
1 tsk salt.
Fyld:
2 store modne tomater skåret i skiver
1 bøffelmozzarella i skiver
1 bdt basilikum
salt og friskkværnet peber
*
Sådan laver du calzone med mozzarella og basilikum:
Rør gæren ud i lunken vand, rør derefter hvedemel og salt i.
Ælt dejen godt igennem og stil til hævning i 2 timer.
Derefter deles dejen i fire klumper, der hver rulles ud til
en rund tynd pizza.
På den ene halvdel af pizzaen fordeles først tomatskiver,
herpå mozzarella og sidst basilikum.
Fold den anden dej-halvdel ind over fyldet, pres kanterne
sammen og læg pizzaerne på bagepapir på bageplader.
Bag straks i ovnen ved 225 °C i 25-30 minutter og servér
straks med en grøn salat.
Tips: Har du en rest skinke eller god spegepølse kan du sagtens bruge
det som fyld i din calzone også.