Den originale cæsarsalat består kun af romainesalat og
brødcroutoner. Vi har udvidet den med stegt kylling og bacon, til en dejlig
mættende middagssalat.
4 personer. Arbejdstid: 20 min. Stegetid. 20 min.
#
4 kyllingebrystfileter
1-2 spsk olie
100 g bacon i skiver
8-12 tynde skiver flûtes
1 fed hvidløg
1 stort romainesalat
parmesanost
Dressing:
75 g parmesanost
2 æggeblommer (evt. pasteuriserede)
2 spsk hvidvinseddike
2 spsk citronsaft
2 ansjoser
2 dl olie eller jomfruolivenolie
salt og peber
*
Brun kyllingefileterne på en varm pande i lidt olie.
Krydr med lidt salt og peber, og steg i ca. 5 min. på hver
side.
Skær kyllingen i mundrette stykker.
Steg baconskiverne sprøde på en varm pande, og læg dem på et
stykke fedtsugende papir.
Steg brødet gyldent i baconfedtet på panden med lidt hakket
hvidløg, salt og peber.
Skyl salaten, del den i mindre stykker, og tør den
forsigtigt.
Riv parmesanosten, og blend den sammen med æggeblommer,
vineddike, citronsaft og ansjoser.
Tilsæt olien langsomt i en tynd stråle, til olien er brugt,
og du har en cremet dressing.
Vend salaten med dressing og stegt kylling, og anret på et
fad eller i 4 dybe tallerkener.
Fordel bacon, brød og høvlet parmesanost på salaten, og
server med det samme.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin